Tyúkanyó Baromfitrágya 25Kg

4-4,5-3 NPK

A Tyúkanyó kiváló minőségű fermentált ( 70 o C-on ) baromfitrágya, amely állategészségügyileg szigorúan ellenőrzött baromfi almokból, kizárólag minősített tenyésztőtelepekről származik.

 

A Tyúkanyó baromfitrágya nagymértékben tartalmaz:

  •  szerves anyagokat,
  •  tápanyagokat,
  •  mikroelemeket,
  •  hasznos, a talajban lévő mikroorganizmusok számára nélkülözhetetlen tápanyagokat.

 

A Tyúkanyó formája:  3-4 mm átmérő x 5-7 mm hosszúságú pellet.

 

Repítő tárcsás műtrágyaszórókkal kiválóan kijuttatható.

 

Legfontosabb tulajdonságai közül kiemeljük, hogy a Tyúkanyó használata lényegesen megnöveli a mikrobiológiai tevékenységet a talajban és magas szerves anyag tartalmának köszönhetően, megnöveli a talaj pufferképességét, ezáltal dinamikusabbá válik a tápanyagfelvétel. Magas kalcium tartalma, könnyen felvehető a növény számára, még akkor is, ha a talaj megfelelő ellátottsággal, -de, nem felvehető kalciummal- rendelkezik.

A hőkezelésnek köszönhetően egyáltalán nem perzseli a gyökérzetet. A Tyúkanyó -ban található szerves anyagok a talajba kerülve huminsavra és aminosavra bomlanak le. Ez a folyamat oxigént igényel, ettől optimálisabb lesz a talajszerkezet és javul a vízmegkötő képessége, illetve helyenként a lekötődött kálium is jobban felvehetővé válik. A lazább talajszerkezetnek köszönhetően elkerülhetjük a gyökérfulladást, illetve fiatal növényeknél könnyebbé, dinamikusabbá válik a gyökérnövekedés.

Mindemellett a Tyúkanyó jelentős mennyiségben tartalmaz olyan humin- fulvol- és aminosav vegyületeket melyek, oldják a talajban lévő ásványi anyagokat, így ezeket a növény jóval nagyobb mennyiségben képes felvenni. Ha a Tyúkanyó-t használja, csökkentett műtrágyadózissal lehet számolni, így költségcsökkenéssel lehet számolni. A jobb tápanyag ellátás miatt termésmennyiség növekedést várhatunk és a növény beltartalmi értékei is javulnak.

 

Gyümölcsök: 1,4-1,6 t/ha
Bogyós termésű gyümölcsök: 0,7-0,9 t/ha
Csemege- és borszőlő:

0,9-1,3 t/ha

Kertészeti növények szabadföld: 1,3-1,6 t/h
Kertészeti növények hajtatás: 0,4-0,5 t/1000 m2
Dinnyefélék, -hajtatás/szabadföld- 0,4-0,5 t/1000 m2
Földieper: 1,5-2,5 t/ha
Dísznövények: 70-130 g/m2
Burgonya: 1,3-1,6 t/ha
Dohány: 1,1-1,3 t/ha
Búza: 0,7-0,9 t/ha
Kukorica: 0,9-1,4 t/ha
Szója: 0,4-0,5 t/ha
Cukorrépa: 0,8-1,2 t/ha

 

Összetétel: Szerves anyag 60%, Szárazanyag 84%, Nitrogén 4%, Foszfor (P2O5) 4,5%, Kálium (K2O) 3%, Kalcium (CaO) 8% Magnézium (MgO) 1%

 

 

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap

7 290 Ft
Egységár: 292 Ft/Kg
Kiszerelés (kg):
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről