Nevibes Special vadriasztószer 1L-től

Nevibes Special vadriasztószer 1L - Vadriasztó szer nyulak, őzek szarvasok ellen.

A Nevibes Special SC felhasználható napraforgóban, gyümölcsösökben, faiskolákban, erdei tű- és lomblevelű kultúrákban nyulak, őzek, szarvasok rágása által okozott károk megelőzésére, ill. csökkentésére. A vadkár csökkentő szer a védendő felületen fehér színű bevonatot képez, színével és kellemetlen rágási tulajdonságaival tartja távol a rágással károsító állatokat (nyulak, őzek, szarvasok stb.). A készítmény munkaegészségügyi szempontból 2-3 óra száradás után nem jelent kockázatot, élelmezésügyi szempontból gyakorlatilag nem veszélyes. Az elriasztandó állatokra szintén nem veszélyes.

Felhasználási javaslatok:

Fás szárú kultúrákban: a Nevibes Special SC felhasználandó mennyisége a kultúrától, a tőszámtól, az egyedek nagyságától és a kijuttatás módjától függően fás szárú növényeknél 20 - 40 l/ha.
A készítmény vízzel történő alapos összekeverés után pillanatzáras permetezőgéppel vagy kézi szórópisztollyal kell felhordani a védendő felületre (fatörzsek, vázágak, hajtások, hajtáscsúcsok stb.), azok egyenletes befedéséig. A kezelést elsősorban a fák nyugalmi állapotában, november - december hónapokban, fagymentes időben javasoljuk elvégezni.

A Nevibes Special SC készítményt ecseteléssel is ki lehet juttatni. Ebben az esetben vízzel 1:1 arányban kell higítani. A fenti koncentrációban a faiskolai vagy a friss telepítésű ültetvényekben csak a koronás oltványok törzse kezelendő, a suhángok kezelése általában nem javasolt. Idősebb ültetvényekben ajánlatos a vázágak kezelése is.
Mechanikai védelem, pl. műanyagháló, drótháló vagy természetes anyagokkal való törzsvédelem esetén elegendő a nem védett részekre felvinni. A jól elvégzett kezelés a csapadéktól, főként az eső mennyiségétől függően 2 - 3 hónapra védelmet nyújt. A kezelés szükség esetén megismételhető.

A Nevibes Special SC permetezhető vadkár csökkentő szer rendeltetésszerű használat esetén nem fitotoxikus, egyes esetekben a már kihajtott hajtások védelmére is használható. (Ez esetben jobban fel kell higítani és növényvédelmi szakértő véleményét is ki kell kérni!)

Napraforgónál 2-4 lombleveles állapotban célszerű a permetezést elvégezni Nevibes Speciallal, ez mezei nyúl ellen elegendő védelmet ad. Nagy táblák esetében a szegélykezelés (16 – 20 m) is elegendő védelmet adhat, ekkor az alkalmazandó szermennyiséget a kezelt terület alapján kell kiszámolni.

A készítményt mindig száraz időben, száraz növényekre juttassuk ki! Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap

3 890 Ft
Egységár: 3 890 Ft/Liter
Kiszerelés (L):
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről