Rédei Kertimag Kecskeméti jubileum 0,5g

Kecskeméti paradicsom mag 0.5 g

 

Befőznivaló, jó ízű.
Erős növekedésű determinált, középérésű fajta, szabadföldi termesztésre. Szára erős, szilárd, erőteljes lombozatú. Bogyója nagy, lapított gömb alakú, 110-120 g tömegű, lédús. Befőzésre javasolt, jó ízű paradicsom.

 

Igen korai fajta.

Determinált növekedésű, igen korai érésű hibrid. Fűtetlen fólia alatti hajtatásra és korai szabadföldi termesztésre ajánlott. Egy időben érő bogyói középnagyok, kemények, megnyúlt gömb alakúak. Igen jó ízű, jól szállítható. Meleg-, tápanyag- és vízigényes növény. Napos helyet, rendszeres öntözést és tápanyagutánpótlást igényel.

 

Vetés: januártól februárig üvegházba, márciusban fólia alá. 20-25 °C fokon 6-8 napig csírázik. Kelés után ritkítjuk vagy pikírozzuk.

 

Térállás: 40x30cm.

 

Vetőmagszükséglet: 5g/1000 palánta.

 

Kiültetés: fűtött fólia alá március-áprilisban, szabadföldbe május közepén, a fagyveszély elmúltával.

 

Szedés: júniustól júliusig.

 

Kínálatunk: 10 szemes színes képes kis tasakban, ill. 1-  és 5 g-os színes képes kis tasakban.

 

Tipp: Ültethetjük mélyebbre is a paradicsom palántákat, illetve az elnyúlt töveket elfektethetjük, mivel könnyen hoz oldalgyökereket. A hónaljhajtásokat 3-4 cm nagyságnál rendszeresen távolítsuk el, így gyorsítjuk a termés érlelését, több fényt kap a növény és ízesebb bogyót érlel. Szedjük le az alsó leveleket, hogy ne érintkezzenek a talajjal, így elkerülhetjük a gombás fertőzéseket. Öntözéskor mindig csak a talajra juttassuk ki a vizet, a lombot ne locsoljuk, ezzel csökkenthetjük a peronoszpórás megbetegedést. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön paradicsom burgonya szomszédságába, vagy olyan helyre, ahol előző évben krumpli termett, mivel rendszertanilag egy családba tartoznak és ugyanazok a betegségeik.

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap

300 Ft
Egységár: 600 Ft/g
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről