Kókusz chips mosott 4.5kg

Kókusz chips mosott 5kg

100% természetes alapú, semleges pH-értékű, tápanyag nélküli, nagy víztartó képességű szárított, préselt kókuszrost


A pangó vizet nem tűrő növények (pl. Gerberák) számára.


Alkalmazása:
Más termesztőközegek szerkezetének, fizikai és kémiai tulajdonságainak javítására vagy tápanyag hozzáadásával önálló termesztőközegként.
A kókuszrost egy teljesen homogén anyag, melyet mikro szivacsként működő apró kapillárisok alkotnak. Ennek köszönhetően saját súlyának többszörösét tudja vízből felületén megkötni illetve megtartani. A fölösleges vizet viszont elvezeti és így még túlöntözés esetén is elkerülhető a levegőtlen, összetömörödött termőközeg.
A kókuszrost levegősebb szerkezetű a tőzegnél és több vizet képes megtartani a virágföldnél, ezen tulajdonságai elősegítik a gyökerek erőteljesebb fejlődését és a növény gyorsabb növekedését. Kevesebb öntözésre és tápanyagra van szükség és a kiszáradt felület is könnyen újra nedvesíthető.


Gyorsabb, erőteljesebb fejlődés! Biogazdálkodásban is alkalmazható.

Változatosan használható termesztőközeg. A feltöltése után ültetésre kész. Zöldség-, dísznövény, tetőkert építés, pázsitok (füvesítés), gyökereztetés (gyökeres dugványok) gomba- és gyümölcstermesztés ideális közege.

Használati utasítás:
Helyezzük a préselt kókusz chipset egy nagyobb vödörbe. Öntsük rá 45-50 liter vízmennyiséget. Hagyjuk állni, amíg átnedvesedik (15 perc). Keverjük össze, amíg egyenletesen nedves és porhanyós lesz. 65-70 liter ültethető közegre duzzad.

Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, nem hajlamos a penészedésre.

Alaposan komposztált, stabilizált alapanyag.
Az általunk forgalmazott kókuszrost a Dutch Plantin India cég állítja elő és termékeire az RHP minőségi igazolással rendelkezik. A mosatlan és mosott típusú termékeire is betartja az RHP előírásait- gyommagmentesség, fertőzés mentesség. A gyártás folyamán a termék a talajjal egyáltalán nem érintkezik.

 

Szállítási és fizetési információk

Átlagos szállítási idő: 2-6 munkanap

3 990 Ft
Egységár: 887 Ft/Kg
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről